Pristalice Danilovića izazvale incident u Demosu, intervenisala policija
Miodrag Lekić i Goran Danilović

Pristalice Danilovića izazvale incident u Demosu, intervenisala policija

Policija je juče oko 17 sati intervenisala u prostorijama Demosa, jer trojica pristalica frakcije Gorana Danilovića Slaven Kraljević, Milivoje Brković i Nikola Milić, nijesu htjela da napuste kancelarije dok im ne isplate plate za jun, saznaje Pobjeda.

Predstavnici partijske centrale, koji su pozvali policiju, tvrde da pomenuta trojica nijesu zaradili platu jer nijesu dolazili u stranku, te da će svaki put pozvati policiju kada Danilovićeve pristalice naprave incident.

Kraljević, Brković i Milić napustili su partijske prostorije nakon što je policija uzela izjave od njih. U prostorijama Demosa nije bio lider Miodrag Lekić u momentu kada je ekipa Pobjede stigla, ali im je rečeno da je otišao nakon što su ga provocirala trojice članova.

„Kraljević, Brković i Milić imaju ugovore o djelu koje su potpisali sa Danilovićem. Ugovor o djelu predviđa obavezu izvršioca posla da podnese pisani izvještaj o onome šta je uradio. Oni će morati da podnesu pisani izvještaj da bi primili platu. To je zakonski utemeljen zahtjev i poslali smo im dopise tim povodom”,  kazao je za Pobjedu Zeljko Savović, koji je zadužen za finansije u Demosu.

On je rekao da će „plata biti isplaćena, onome ko ju je zaradio”.

“Promjene u Demosu izazvale su i promjene u organizovanju rada na zakonski način, i u administraciji i u finansijama. Dobili su i danas od mene pisanu obavijest šta treba da urade da bi bili isplaćeni. Kad dobijemo njihov izvještaj o radu, ovdje ima neko ko će da ocijeni je li to bilo tako ili nije. Pritiscima neće postići ništa. Ako dođu sjutra opet, mi ćemo opet tražiti intervenciju policije da nam se dozvoli da radimo u mirnim uslovima. Ne želimo problem”,  kazao je Savović.

Predstavnici Demosa koji su se zatekli u kancelarijama juče popodne kažu da nije prvi put da su pristalice Danilovića izazvale incident.

“Prije mjesec i po, kada su podnijeli inicijativu za vanrednu skupštinu, Dušan Stijepčević, koji je desna ruka Danilovića, zaletio se na našu poslanicu Anku Vukićević. Verbalni sukob zamalo nije prešao u fizički. Sedmicu nakon toga jedan od vozača, Danilo Bešović, prijetio je našem funkcioneru Vladislavu Dajkoviću. Podnijeta je krivična prijava, a on je bio pritvoren tri dana”,  kažu Pobjedi u Demosu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.