Demokrate DPS-u: Dobili ste pet miliona jer sedam sati pritiskate taster
Momo Koprivica

Otimate žestoko

Demokrate DPS-u: Dobili ste pet miliona jer sedam sati pritiskate taster

Nakon što su danas iz nikšićkog DPS-a poručili Demokratama da su za mjesece nerada zaradili pola miliona eura, stigao je i odgovor od partije Alekse Bečića.

''Staro makijavelističko pravilo političke perfidnosti govori da vlastodršci neprijatnu stvar trebaju prepustiti drugom, a prijatne zadržati za sebe. Tako i glavari DPS-a, ogrezli u privilegijama, milionima i vrećama ukradenog narodnog bogatstva, prepuštaju mlađanim jurišnicima da se dokazuju besmislenim napadima na onaj politički subjekat koji se odrekao apsolutno svih privilegija koje je mogao uživati. I dok DPS glavari jedu milione od Limenke, Vektre, Bazara, Carina, uništenih privatizacionih preduzeća, poharanih budžeta i opština, jedan od onih jurišnika koji u DPS ulaze vođeni načelom 'da se od ideala ne živi', 'šta ja imam od toga', 'đe se ja mogu uđenuti', vrši nečastan i ujedno neprijatan posao atakujući na Demokrate. Muka je snašla jurišnike, jer ne umiju zboriti, a ćutati od glavara ne smiju. Od istih onih glavara koji otimaju od naroda i ulažu u luksuzne vile i limuzine, dok Demokrate svoje partijske pare iz budžeta ulažu u obnovu seoskih škola'', navodi se u saopštenju nikšićkog odbora Demokrata koje potpisuje Momo Koprivica.

On nadalje pita da li su se ono, koji, kako navodi, dobijaju pet miliona iz državnog i lokalnih budžeta ikad ijednog centa odrekli.

''Da li ste ikad za tri decenije vladavine i primanja po pet miliona iz budžeta ikad odrekli nečega u korist naroda? Da li ste vi koji raspolažete sa pet miliona iz budžeta ikad i jedan cent od partijskog novca uložili u obnovu seoskih škola? Da li ste se tokom tri decenije na vlasti odrekli i jedne stanarine? I pored raspolaganja sa pet miliona budžetskog novca nijeste se mogli uzdržati, a da ne uzmete i 128 eura za gorivo. To je kleptokratski poriv koji liječite otimanjem od usta sirotinje. A otimate žestoko. Sjetimo se samo 125 miliona palih garancija za KAP, sjetimo se kriznog poreza, neustavne takse euro po euro, neustavne takse na radio prijemnike. Sad ozbiljno – zacrvenite li se makar malo kad se sjetite svega što ste radili ovoj državi i građanima'', navedeno je u saopštenju Koprivice.

''A za šta ste dobili pet miliona iz budžeta? Dobili ste pet miliona četiri radna dana. Dobili ste pet miliona za trideset radnih sati od kojih ste dvadeset i sedam sati pritiskali taster. Dobili ste pet miliona da pokažete kako Skupština nije vlast koja misli, već mašina koja sluša i štancuje propise. Dobili ste pet miliona za to što su vaši poslanici donijeli više neustavnih propisa, nego što su ih pročitali. Dobili ste pet miliona da bi ukinuli naknade majkama i stezali kaiš sirotinji. Dobili ste pet miliona da bi prebacili u Acov džep 10,5 miliona eura. Dobili ste i pet miliona eura da bi organizovali kriminalne grupe'', navodi on.

Kako kaže, da su u DPS-uimali stida, ne bi aminovali da se u džep brata tadašnjeg premijera u slučaju "Limenka" slije 10,5 miliona eura što je ekvivalentno 40 384 naknade za majke.

''Da vas je stid i od čega ne bi vaš funkcioner Gvozdenović na ime službenih telefona potrošio 1554 eura sto je ekvivalentno 6 naknada za majke. Da vas je stid i od čega ne bi vaša poslanica čijim su amandmanom sve majke koje su imale radni odnos na određeno bile izigrane i ostale bez naknade, na ime službenih telefona trošila 566 eura ili više od dvije naknade za majke'', navedeno je u saopštenju.

Demokrate, kako tvrdi, ne samo da su se odrekle apsolutno svih privilegija, od službenih telefona, automobila, goriva, stanarina, već su, navodi, ''samo u Budvi uspjeli da raskrinkamo jednu režimsku mahinaciju na osnovu čega se može obezbijediti budžetski novac za sve političke subjekte.''

''Za razliku od vas, mi politiku ne shvatamo kao valjanje u privilegijama. A onaj ko se valja u privilegijema, ima jedan jedini motiv u samoodbrani: da i druge pokuša uvaliti u blato, ne bi li građani rekli "Svi su isti". E pa nijesu svi isti i neće vam proći pokušaj da izjednačite, sa jedne strane, časne ljude koji se dobrovoljno odriču privilegija i, sa druge strane, pljačkaše i uzurpatore koji nijesu ukrali samo ono što je za nebo svezano. Za vas je politika sticanje privilegija, a za nas društveno odgovorno ostvarivanje javnog dobra. Gospodo iz nikšićke filijale, kao i ostali iz vaše OKG DPS, vi primate plate da bi prikrivali vašu i pljačku vašeg šefa, a mi da bismo je otkrivali i pare vraćali u budžet. Uostalom, samo jedna najmanja vaša pljačka koju smo otkrili i procesuirali vrijedi više nego sve naše plate za 50 godina. Zato, slab vam je pokušaj. Nikakav. Kao što će vam biti i rezultat na svim narednim izborima'', zaključio je Koprivica u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.