Grenland već dvije nedjelje u požaru
Foto: Twitter

Neuobičajeno za to arktičko ostrvo poznato po ledu

Grenland već dvije nedjelje u požaru

Požar već dvije nedjelje bukti na Grenlandu, što je neuobičajeno za to arktičko ostrvo poznato po ledu, prenijeli su svjetski mediji.

Grenland uglavnom nije imao takve probleme, pa se čini da su požari na toj teritoriji istorijski i po površini koju su zahvatili i po trajanju, navodi NBC News.

Požar je najprije uočen putem satelita 31. jula, a posljednji put je snimljen 16. avgusta kada se još širio, prenio je Gardijan.

Lokalna policija je prije dvije nedjelje saopštila da je dim od požara u nenaseljenoj oblasti Nasutuk obuhvatio područje od oko 15,5 kvadratnih kilometara. 

Za sada nije poznat uzrok požara koji ne ugrožava naseljena mesta. 

Požari na Grenlandu su ranije trajali svega jedan do tri dana, kazali su naučnici.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.