Bar: Spašena dva ribara
Izvor:Mondo

Kvar na motoru

Bar: Spašena dva ribara

Ukupno trajanje akcije je bilo oko dva sata, a vremenski uslovi su bili naklonjeni spasiocima.

Nakon prijema poziva opasnosti juče u 12.55 časova, od strane dva ribara koji su se nalazili na 5-6 NM zapadno od Bara, na Pomorskom Operativnom Centru, aktiviran je Nacionalni plan traganja i spašavanja na moru. 

Koordinacioni centar traganja i spašavanja (MRCC Bar), je uz odobrenje nadležnih naložio hitno isplovljenje čamca SAR 1, koji se sa skiperom Jasminom Kokovićem i pripadnikom Regionalnog centra granične policije Jug – Bar, uputio da pruži pomoć ribarima i izvrši tegljenje čamca Marinero BR-235 dužeine 6.30 metara, bijele boje, do Luke Bar, piše portal Mondo.

Ribari N.P. i M.M. su uslijed kvara na motoru i nemogućnosti popravke, uputili poziv za pomoć, na koji je Uprava pomorske sigurnosti reagovala u skladu sa njenim nadležnostima vezano za traganje i spašavanje na moru. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.