Erdogan Merkelovoj: Gospođo oprosti, i mi imamo sudove
Redžep Tajip Erdogan,foto:Anadolija

Oštra reakcija

Erdogan Merkelovoj: Gospođo oprosti, i mi imamo sudove

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je reagovao na istupe njemačkog ministra vanjskih poslova Zigmara Gabrijela, te mu poručio kako njegov nivo nije da se obraća predsjedniku Turske, već ministru vanjskih poslova, javlja Anadolija.

Erdogan se obratio danas okupljenim građanima Denizlija, grada na zapadu Turske, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Istakao je kako se njegova zemlja nalazi na raskrsnici.

"Konstantni napadi kojima smo bili izloženi u posljednje četiri godine i borba protiv tih napada koju vodimo zajedno s našim narodom, ostaviće pečat i na našu budućnost. Turska se nalazi na raskrsnici. Postoji opasnost da se vrati u period 90-ih, u jednopartijski period CHP-a kada je bila slabašna zemlja. S druge strane, tu je i šansa da se izgradi snažnija, veća i prosperitetnija Turska, a to je proces koji traje od Demokratske partije pa do današnje Stranke pravde i razvoja (AK Parti)", poručio je turski predsjednik Erdogan.

Turski predsjenik je dodao kako je Turska Njemačkoj proslijedila dosijee 4.500 terorista, te kako ih njemačka kancelarka Angela Merkel nije uzela u razmatranje.

"Poslao sam dosijee 4.500 terorista gospođi koja se nalazi na čelu Njemačke (kancelarka Angela Merkel). Nažalost, ona ih nije uzela u razmatranje, a oni su još uvijek kod nje. Gospođa je od mene tražila izručenje jedne, dvije ili tri osobe. Oprosti, ali ako kod vas postoje sudovi, postoje isto tako i kod nas", poručio je Erdogan.

Erdogan je oštro reagovao i na nedavne istupe njemačkog ministra vanjskih poslova Zigmara Gabrijela, kojemu je poručio: "Ko si ti da se obraćaš predsjedniku Republike Turske. Tvoje je da razgovaraš s turskim ministrom vanjskih poslova. Trebaš znati svoj nivo.” 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.