Indija: U željezničkoj nesreći najmanje 10 mrvtih, 65 povrijeđenih
Izvor:Twiter

Indija: U željezničkoj nesreći najmanje 10 mrvtih, 65 povrijeđenih

Najmanje 10 osoba je poginulo, a 65 ih je povrijeđeno nakon što je šest vagona voza sletjelo sa šina u gradu Muzafarnagar, na sjeveru Indije, javlja Anadolija.

Portparol indijskih željeznica, Neraj Šarma, potvrdio je da se šest vagona voza otkačilo i sletjelo sa šina u gradu Muzafarnagaru.

"Najmanje 10 osoba je poginulo, a ranjeno je 65. Još uvijek nije poznat uzrok nesreće", poručio je Šarma.

Zvaničnici su potvrdili da je u toku akcija spašavanja putnika voza “Kalinga-Utkal Express”, u koju je uključeno i lokalno stanovništvo.

Indijske željeznice sa 11.000 vozova dnevno prevoze 23 miliona putnika. U novembru prošle godine došlo je do nesreće u kojoj je sa šina izletjelo 14 vagona, a tom prilikom poginulo je 145 osoba, 226 ih je ranjeno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.