Autom sletio u rječno korito, drvo mu spasilo život
Ilustracija

Crna rijeka

Autom sletio u rječno korito, drvo mu spasilo život

Matej Matić (28) iz Zagreba čudom je preživio saobraćajnu nesreću koja se dogodila kod Mrkonjić Grada, kad je sa automobilom "nisan primera" sletio u korito Crne rijeke.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 19.20 na dionici puta Mrkonjić Grad-Crna rijeka. Matić je bio za volanom "primere" kad je, iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i survao se u provaliju duboku više od 50 metara, pišu Večernje novosti.

Iako povrijeđen, mladić je sam uspio da izađe iz slupanog vozila koje je ostalo zakačeno na drvetu, tik iznad vode. Iz provalije su ga spasli mrkonjićki vatrogasci i policija, a potom je kolima Hitne pomoći prevezen u Dom zdravlja u Mrkonjić Gradu, gdje mu je ukazana pomoć i pušten je na kućno liječenje.

U dramatičnoj akciji spasavanja učestvovao je i vatrogasac Milan Olabina koji za "Novosti" kaže da je pravo čudo kako je mladić uopšte preživio nesreću.

''Spustili smo se do vode i zatekli smo mladića i vozilo koje je visilo na drvetu. Mladić je bio svjestan, ali potresen i dezorijentisan. Očigledno je da je pretrpio veliki šok i zaista je čudo kako je uopšte uspio da preživi taj pad'', priča Olabina.

On kaže da su strahovali da bi u takvom stanju mladić mogao da upadne u komu, ali su ga na njegovo insistiranje užadima izvukli iz provalije.

''Kolega i ja smo uz pomoć interventne policije mladića zakačili za konopce i izvukli ga na put, gdje ga je sačekala ekipa Hitne pomoći. Uspjeli smo da izvučemo i sve njegove stvari, kao i lične dokumente na kojima je insistirao'', rekao je Olabina, navodeći da se srećom sve završilo bez teških posledica.

Božana Vulin, portparol PU Mrkonjić Grad, kaže da je slupani automobil ostao u provaliji i naknadno će, uz pomoć dizalice, biti izvučen.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.