Pitanje koje muči muškarce: Da li se smanjuje penis ako nemate seks?
Ilustracija

Mnogi zabrinuti

Pitanje koje muči muškarce: Da li se smanjuje penis ako nemate seks?

Mnogi muškarci su zabrinuti šta bi moglo da se dogodi sa njihovim ponosom ukoliko nemaju redovan seks.

Svaki muškarac će reći da je veoma opasno po njega ukoliko nema seks! Ali, da li je zaista tako? Može li penis da bude "oštećen" ukoliko apstinirate? Brojni rizici činjenično postoje, a evo i koji su.

Naime, nedostatak seksa kod muškaraca može izazvati brojne poteškoće, a stručnjaci otkrivaju oko čega bi muška populacija zaista trebalo da se zabrine.

Neće da se digne

Erektilna disfunkcija može da bude prvi problem na koji će muškarci u ovom slučaju naletjeti. Naime, penis je mišić i kao i svaki drugi mišić u tijelu, ukoliko ne vježbate, možete da očekujete da će da oslabi. Dakle, i vašem penisu je potreban trening... Sami znate na koje sve načine možete da trenirate.

Šta to bješe seks?

Mozak je čudo! Te, kada nešto nemate, naučite da živite bez toga i postaje vam sve manje bitno u životu. Tako je i sa seksom. Ukoliko neko vrijeme niste imali odnose, normalno je da očekujete da će vas seks sve manje zanimati. Dobra vijest jeste da što, čim ponovo ojsetite čari seksa, željećete ga isto kao i prije, a možda i više.

Da, rak je ozbiljan problem

Ono što bi svakako trebalo da vas brine jeste činjenica da nedostatak seksa povećava šansu da obolite od raka prostate. Nažalost, sve je veći broj muškaraca u svetu koji se bori sa ovom surovom bolešću, a šanse da obolite od ove maligne bolesti je veća ukoliko niste seksualno aktivni.

Da, postaje manji

Ukoliko dugo niste imali seks, a niste se trudili i na druge načine da se uzbudite, može da vam se dogodi da vam se "ponos" smanji. Ukoliko vam se više ne događa i da se ujutru budite uzbuđeni, očekujte da će vam se vremenom i penis smanjiti, jer ne dobija dovoljno krvi koja bi ga "održala", piše Alo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.