Jokić da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore u Kotoru
Vladimir Jokić

Prekršio Zakon o izboru odbornika i poslanika

Jokić da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore u Kotoru

Eventualna potvrda da je Vladimir Jokić u trenutku održavanja lokalnih izbora u Kotoru bio državljanin Republike Srbije, čime bi prekršio član 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika, morala bi, prije svega, povući za sobom određenu ličnu i političku odgovornost, i to bez obzira na potencijalne krivičnopravne posljedice kojima će se baviti nadležni organi, navodi se u saopštenju Miloša Nikolića, poslanika Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

U konkretnom slučaju, kako navodi Nikolić, Jokić može da bira između dvije opcije: da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore u Kotoru, "čime bi pokazao izvjesnu ljudsku odgovornost, ili da zadrži svoju trenutnu funkciju i na taj način demonstrira lično i političko licemjerstvo".

"Takvo Jokićevo ponašanje bi ujedno značilo da  Bečićeve Demokrate zakon primjenjuju samo onda i na način kako to njima odgovara. Takva selekivnost u poštovanju i primjeni zakona u potpunoj je suprotnosti sa vladavinom prava koju u svakoj prilici politički ekspolatišu iako se za ovi načelo, za sada, samo deklarativno  zalažu.

Tako bi, shodno,  selektivnom shavatnju moralne i pravne odgovornosti, novi slogan ove partije na predstojećim izborim mogao glasiti: ili vladavina  prava ili mi", zaključuje Nikolić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.