Nikšićanin osumnjičen za podmetanje više požara
Ilustracija

Nikšićanin osumnjičen za podmetanje više požara

Požare, koji su od kraja juna do sredine avgusta poharali područje Banjana, kako nezvanično saznaje Onogošt portal, podmetnuo je Nikšićanin Neđeljko Perović (44), nastanjen u Podbožuru.

Nikšićka policija je preduzimajući mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima izazvanim podmetanjem požara na otvorenom, juče lišila slobode Perovića zbog sumnje da je počinio tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

"Na osnovu kriminalističke obrade sumnja se da je N.P. 28.juna izazvao  požar velikih razmjera u mjestu Podbožur, na način što je umišljajno zapalio vatru na otvorenom prostoru, koji požar se kasnije proširio i zahvatio visoko rastinje kao i šumu, šireći se ka brdu Cerovo. Dalje izvršenim provjerama utvrđeno je da su službenici Službe zaštite i spašavanja Nikšić, na lokaciji Podbožur – Osječenica, u cilju gašenja ovog požara imali četiri intervencije, u periodu od 28.juna do 18.jula pri čemu je požar izazvao veliku materijalnu štetu.

Takođe se sumnja da je N.P. krajem juna 2017. godine podmetnuo požar u mjestu Smrduša, koji je zahvatio veliki prostor i prouzrokovao takođe veliku materijalnu štetu mještanima. Navedeni požar bio je aktivan više dana, pri čemu su službenici Službe zaštite i spašavanja Nikšić na ovom području imali pet intervencija", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje sumnja, Perović je 9. avgusta u mjestu Kamensko podmetnuo požar, koji je dobio veće razmjere i izazvao veliku materijalnu štetu mještanima sela Kamensko. Požar je takođe bio aktivan više dana.

Podmetanjem navedenih požara, koji su bili aktivni na području sela Podbožur, Smrduša i Kamensko u dužini i širini od više kilometara, pričinjena je velika materijalna šteta, pri čemu je u opasnost doveden i veći broj objekata mještana navedenih sela.

Uviđaj na navedenim lokacijama, u saradnji sa vještakom odgovarajuće struke, po ovlašćenju državnog tužioca u ODT u Nikšiću, izvršili su policijski službenici CB Nikšić.

"Osumnjičeni N.P. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Nikšiću, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela izazivanje opšte opasnosti", saopšteno jeiz UP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.