Mali dok odlazi sljedeće nedelje
Foto: Radio Jadran

Remorker dolazi iz Turske

Mali dok odlazi sljedeće nedelje

Dolazak remorkera iz Turske koji bi trebalo da otegle mali dok iz Jadranskog brodogradilišta Bijela, odnosno dok IV, dug 148 m, očekuje se do kraja sljedeće sedmice, saznaje Radio Jadran.

Zvaničnih informacija da li su remorkeri krenuli još nema, mada bi prema nekim ranijim projekcijama, to trebalo da se dogodi krajem mjeseca, piše Radio Jadran.

Za razliku od velikog doka, koji je iz Brodogradilišta otišao na specijalnom holandskom brodu za prevoz teških tereta, mali će do Turske, i novog vlasnika, biti tegljen.

Očekuje se da će sama “operacija” “privezivanja” na remorkere trajati svega dan, te da bi mali dok već narednog dana mogao napustiti Brodogradilište. Do Turske bi, kako se očekuje, trebalo da “plovi” nekih 10-15 dana.

Podsjetićemo, mali dok Jadranskog Brodogradilišta Bijela, kapaciteta podizanja 10 hiljada tona, kapaciteta dizalica 2,7 tona, sa pripadajućom opremom, prodat je krajem aprila jedinom ponuđaču Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, koji je dostavio ponudu na V Javni poziv za prodaju imovine, raspisan 7. marta.

Odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču, po cijeni od 2.100.000 eura, donijeta je 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila. Početna cijena naznačena u Javnom pozivu bila je 2.089.732 eura.

U Brodogradilištu, koje je u stečaju i prodajom imovine namiruje povjerioce, trenutno je 70 radnika, bez konkretnog uposlenja. Oni očekuju da će biti angažovani na pripremi malog doka za tegljenje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.