Otvoreno pismo Vesne Dedić: Majmune rugaš se damama koje ne poznaješ
Vesna Dedić

Svim hejterima sa društvenih mreža

Otvoreno pismo Vesne Dedić: Majmune rugaš se damama koje ne poznaješ

Poslednjih dana na društvenim mrežama mogu se pronaći brojni negativni komentari na račun izgleda Ane Nikolić koja je nedavno rodila prvo dijete reperu Stefanu Đuriću Rasti. Ovo vrijeđanje žena pogodilo je spisateljicu i voditeljku Vesnu Dedić koja se svim hejterima obratila u vidu otvorenog pisma:

PISMO MAJMUNU

"Umjesto da uzmeš da pročitaš knjigu koju je neka od njih napisala ili odeš u pozorište da je vidiš kako glumi ti pišeš po portalima komentare prepune govora mržnje. Znaš, trebalo bi da bude kažnjivo kada se rugaš damama koje ne poznaješ i nazivaš ih odvratnim feministkinjama, alkoholičarkama, kurvama, glupačama koje treba linčovati ili bar silovati.

Poznatu pevačicu čiju je fotografiju poslije porođaja suprug postavio na instagram nazvao debelom nakazom, odvratnom kučkom koja treba da se iseli iz zemlje koliko je ružna! Majmune, ti njene pjesme možeš da ne voliš i da pišeš detaljno zbog čega ti se ne sviđaju, ali ona je u trenutku kada je rodila dijete svom suprugu najlepša. Ti više voliš da gledaš slike našminkanih porodilja umjesto majke kojoj se vide na licu tragovi bola?

Ti, kao prosječan majmun sigurno znaš iz istorije imena dobro udatih Srpkinja, imena snajki Obrenovića i Karađorđevića, Titovih ljubavnica i žena, kao i starleta koje se kite imenima aktuelnih političara.Ti ne znaš niti te se tiče ko je Jelisaveta Načić, Danica Tomić, Marija Magazinović, Draga Ljočić, Ksenija Atanasijević…/uzgred bile su neopisivo lijepe/pa pljuješ sve žene koje su se usudile da karijeru i ime naprave sopstvenim učenjem, trudom, snagom volje i talentom.

Ja razumijem da ti voliš da čitaš novine u kojima je sve crno, da za tebe sve što se desi ne valja i da imaš razlog koji te tjera da svačiji uspjeh izvrgneš sumnji, a svačiju pobjedu podsmijehu. Ti, kao prosječan majmun sigurno i ne čitaš tekstove već ti naslov i slika služe da iskoristiš mogućnost da kukavički, pod lažnim imenom i bez ikakvih posledica određuješ mjeru svačijeg uspeha.A tvoj uspjeh je što imaš kome da se rugaš do mile volje, a nećeš popiti ni šamarčinu?

I zato što vjerujem da je najbolja taktika protiv svih majmuna da ga udariš po džepu. Predlažem da se svaki komentar ispod teksta na portalu o bilo kojoj ženi koja ima svoju profesiju na koju plaća porez naplaćuje jedan dinar ako sadrži govor mržnje. Cijeli prihod da se uplati za pomoć djeci koju je neki majmun napravio i zaboravio da postoje.

Ali plati porez na mržnju ili bar budi muško i stani ispred brata, oca, majke, kćerke, sina ili muža one kojoj se rugaš da te bar pljunu… pa ti meni da pišeš kakav je osjećaj, čak i kada nema svjedoka takve uvrede. Majmune… - napisala je Vesna u svom blogu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.