Desetogodišnja žrtva silovanja rodila djevojčicu
ilustracija

Indija

Desetogodišnja žrtva silovanja rodila djevojčicu

Desetogodišnjakinja, žrtva silovanja, čiju je molbu za abortusom odbio indijski Vrhovni sud, rodila je djevojčicu.

Djevojčicu, čije ime se ne spominje iz zakonskih razloga, u nekoliko navrata je silovao njen stric, koji je uhapšen, prenose svjetski mediji.

Prošlog mjeseca njeni roditelji su zatražili od najvišeg suda u zemlji da joj dopusti da abortira u odmakloj trudnoći, ali je njihov zahtijev odbijen.

Indijski zakon ne dopušta abortuse nakon 20 sedmica trudnoće ukoliko ne postoji prijetnja po život majke ili djeteta.

"Ona je danas rodila carskim rezom. I djevojčica i njena beba osjećaju se dobro - izjavio je doktor Dasari Harish za AFP iz sjevernog indijskog grada Chandigarh. Operacija  je protekla bez komplikacija. Nije bilo nikakvih problema. Beba je teška 2,2 kilograma i nalazi se na neonatalnoj intenzivnoj njezi za sada", kazao je Harish.

Novinska agencija Press Trust of India javila je da djevojčica nije bila svjesna da je rodila djete i da su njeni roditelji odlučili da daju bebu na usvajanje.

Roditelji su joj rekli da ima kamenac i da će morati da se podvrgne operaciji kako bi ga uklonila, navodi PTI.

Indija, prema podacima Vlade, ima sumorni dosije seksualnog zlostavljanja maloljetnica, s 20.000 slučajeva silovanja ili seksualnog zlostavljanja prijavljenih u 2015.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.