Buknuli  novi požari u Nikšiću
ilustracija

Buknuli novi požari u Nikšiću

Na području nikšićke opštine, nakon kratkotrajng zatišja, buknuli su novi požari, koje vatrogasci uz pomoć mještana drže pod kontrolom.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja Veselin Gardašević, kazao je da je ekipa vatrogasaca uz pomoć mještana sinoć oko 23 sata spasila kuću i štalu Zorana Kilibarde u selu Štrpci u Banjanima.

On je kazao da se taj požar tokom noći proširio na nepristupačan teren i postoji opasnost da ugrozi i druge kuće u selu.

„Za sada mještani požar drže pod kontrolom, a mi ćemo poslati ekipu ukoliko dođe do neke ekstremne situacije”, rekao je Gardašević. 

Prema njegovim riječima, iz Nikšića su sinoć u Nacionalni park Lovćen poslata dva specijalizovana vozila za gašenje požara sa posadama kako bi pomogli cetinjskim vatrogascima u borbi sa vatrenom stihijom.

Gardašević je kazao da druge vatrogasne ekipe gase vatru koja je zahvatila nisko rastinje u nikšićkim prigradskim naseljima Grebicama, Krupcu i Rastocima.

AntenaM/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.