Tužilaštvo u Kotoru ispituje Jokićevo dvojno državljanstvo
Vladimir Jokić

Formiran predmet

Tužilaštvo u Kotoru ispituje Jokićevo dvojno državljanstvo

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru formiralo je predmet povodom slučaja predsjednika Opštine Vladimira Jokića, kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Sumnja se da je Jokić u vrijeme kad je bio na odborničkoj listi Demokrata u Kotoru i kad je izabran na mjesto predsjednika opštine imao crnogorsko i srpsko državljanstvo, što naš zakon ne dozvoljava.

“Povodom medijskih navoda da je u vrijeme održavanja lokalnih izbora u Kotoru, došlo do kršenja Zakona o izboru odbornika i poslanika, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navode iz kotorskog tužilaštva.

Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kako navode iz kotorskog tužilaštva, između ostalog, propisano je da pravo da budu birani za odbornika i poslanika imaju državljani Crne Gore.

“O preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama javnost će biti blagovremeno informisana”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Jokić je početkom jula saopštio da je državljanin Crne Gore, te da nema državljanstvo nijedne druge države.

To je bio odgovor Jokića na ranije medijske napise da je u trenutku izbora na funkciju predsjednik Opštine Kotor imao dva državljanstva – crnogorsko i srpsko.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.