Presječen lanac krijumčarenja kokaina iz Perua prema CG: Uhapšen naručilac pošiljke iz DG
Pronađeni kokain

Sakrili pakovanja u unutrašnjost šest vunenih podmetača

Presječen lanac krijumčarenja kokaina iz Perua prema CG: Uhapšen naručilac pošiljke iz DG

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u zajedničkoj akciji presjekli lanac krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike, tačnije Perua, prema Crnoj Gori.

Zaplijenjeno je pola kilograma kokaina visokog stepena čistoće a lice za koje se sumnja da je naručilac pošiljke, P.B. (38) iz Danilovgrada, je lišeno slobode. Sumnja se da je kokain bio namijenjen distribuciji na našoj teritoriji. Nastavljaju se aktivnosti, u saradnji sa inostranim bezbjednisnim službama, na identifikovanju pošiljaoca kokaina iz ove Južnoameričke države kao i eventualno drugih povezanih lica.

"Službenici Uprave carina su juče u jednoj od pošiljki brze pošte otkrili materiju za koju su posumnjali da je opojna droga kokain. O otkivanju sumnjive materije je obaviještena policija – Odsjek za borbu protiv droge koja je potom sprovela brojne mjere i radnje i utvrdila da se radi o kokainu težine oko 500 grama, visokog stepena čistoće, te došla do sumnje da je kokain trebalo da kao naručilac preuzme P.B.", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Krijumčari ove pošiljke kokaina su naime, kako se sumnja, zloupotrebljavajući legalne tokove protoka roba preko firmi koje se bave špedicijom legalnih pošiljki, pokušali da iz Perua prokrijumčare oko pola kilograma opojne droge kokain visoke čistoće, u namjeri da kokain bude stavljen u promet na području Crne Gore.

"Konkretno, krijumčari su, sumnja se, 66 manjih PVC pakovanja sakrili u unutrašnjost šest posebnih vunenih podmetača u namjeri da ih na taj način prokrijumčare u Crnu Goru do naručioca pošiljke kokaina, P.B. U ovoj namjeri osujetili su ih službenici Uprave carina", saopšteno je.

kokain2

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su na osnovu navedenog događaja, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilašvtu u Podgorici, lišili slobode P.B. i on je zadržan u policijskim prostorijama do privoda nadležnom tužiocu, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ističe se da policijski i carinski službenici u komunkaciji sa nadležnim službama iz inostranstva preduzimaju dalje aktivnosti na otkrivanju drugih pojedinosti i lica koja su bila uključena u ovaj slučaj međunarodnog krijumčarenja kokaina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.