Ulcinj: Pronađena i oduzeta marihuana, uhapšene dvije osobe
Ilustracija

Ulcinj: Pronađena i oduzeta marihuana, uhapšene dvije osobe

13. avgusta u vremenskom periodu od 2 do 5 časova, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, kao i usled prijava građana da je učestalo prekoračenje vremena rada lokala koji se nalaze na Ušću rijeke Bojane, i prijava zbog buke i okupljanja lica koja su sklona konzumiranju opojnih droga, službenici Uprave policije, Inspekcijskih organa i Komunalne policije su izveli akciju kontrole lica koja su iz određenih razloga intreresantna za službu kao i kontrolu u ugostiteljskim objektima ''Dom kulture'' i ''SFRJ'', na području Ušća Ade Bojane.

"Prilikom izvođenja akcije u ugostiteljskom objektu ''SFRJ'' kod M.P. (28) iz Podgorice je pronađen zamotuljak od pvc kesice u kojem se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kod B.M. (34) iz Novog Sada je pronađeno i oduzeto manje pakovanje sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da je marihuana a kod M.P. (28) iz Sombora, zamotuljak sa sadržajem biljnom materije tamno zelene za koju se sumnja da je marihuana. Ukupna težina pronađene i oduzete opojne droge je oko 8 grama.

Daljim pregledom su pronađena odbačena četiri zamotuljka sa oko 8,9 grama biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da je marihuana, 32 tablete plave boje i  tri tablete zelene boje za koje se sumnja da je opojna droga MDMA", saopšteno je iz Uprave policije.

Od strane Komunalne policije podnijeta su dva prekršajna naloga zbog prekoračenja radnog vremena, a Inspekcijski organi su izdali tri prekršajna naloga.

"O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, pa su B.M. i M.P. lišeni slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 166 Zakona o prekršajima i oni su, uz Zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka, sprovedeni u Sud za prekršaje Budva – Odjeljenje Ulcinj zbog počinjenog prekršaja iz člana 52 Zakona o sprečavanju zloupotreba droga. Protiv M.P. će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnom postupku", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.