Izdata naredba za prinudno dovođenje vođe
Viši sud u Podgorici

Drugi put da se odlaže saslušanje

Izdata naredba za prinudno dovođenje vođe "kavačkog klana" u sud

Viši sud je izdao naredbu za prinudno dovođenje Kotoranina Igora Božovića radi saslušanja na okolnosti određivanja pritvora po prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga tereti za kriminalno udruživanje.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Višeg suda, odluku je donio sudija Boris Savić, nakon što se Božović juče nije pojavio na saslušanju. Ovo je drugi put da se saslušanje odgađa zbog nedolaska Božovića.

Novo saslušanje Božovića zakazano je za utorak, kada bi trebalo da bude prinudno doveden. Ukoliko ga policija ne pronađe, za njim će sud donijeti naredbu za raspisivanje potjernice. Božović, prema policijskim evidencijama, slovi za vođu „kavačkog“ klana.

Pritvor je predložen zbog nesmetanog vođenja postupka, uticaja na saizvršioce koji su u bjekstvu. Božović je, prema potvrđenoj optužnici, zajedno sa Slobodanom Kašćelanom krajem 2010. godine organizovao kriminalnu grupu koja se bavila dilovanjem droge, reketiranjem, pranjem novca i zelenašenjem. Na spisku je još 15 osoba, među kojima je i Božovićev sin – Vladimir.

Igor Božović je nedavno izašao iz zatvora, gdje je izdržavao petogodišnju kaznu zbog šverca droge. Prošlog ljeta, dok je služio zatvorsku kaznu, vrelim uljem polio ga je Jovan Jovanović, član suprotstavljenog klana – „škaljaraca“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.