Od ponedeljka počinje prodaja udžbenika
Ilustracija

Za osnovne i srednje škole

Od ponedeljka počinje prodaja udžbenika

Roditelji i učenici moći će od ponedjeljka da kupe udžbenike za osnovne i srednje škole, saopšteno je "Vijestima" iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

"Distribucija udžbeničkih kompleta za osnovnu i srednju školu knjižarskoj mreži Crne Gore će otpočeti od 21. avgusta", naveli su iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS).

Iako su od ove školske godine počeli da važe novi zakoni u oblasti obrazovanja, većina udžbenika ostala je ista. 

Iz Zavoda su rekli da se mijenjaju knjige iz predmeta Fizika i to za 7, 8. i 9. razred osnovne škole.

Takođe za predmet Engleski jezik za sve razrede srednje škole, zatim za predmet Matematika za prvi i drugi razred Gimnazije, kao i biologija za drugi razred Gimnazije. 

"Određene procedure su u toku i očekuje se da će biti završene u planiranom roku, kako bi i štampa tih udžbenika bila završena na vrijeme i udžbenici bili spremni za početak školske 2017/2018. godine", najavljeno je ranije iz ZUNS-a.

Oni su objasnili da su pojedinačne cijene udžbenika ZUNS-a na prošlogodišnjem nivou.

Da bi popularisali prodaju knjiga, oni uz prodaju udžbenika, kako piše na sajtu, đacima poklanjaju dvije sveske.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.