Kosovo i Makedonija potpisali sporazum o otvaranju graničnog prelaza Stančić
Foto: AA

Kosovo i Makedonija potpisali sporazum o otvaranju graničnog prelaza Stančić

Predstavnici Kosova i Makedonije potpisali su danas sporazum o otvaranju novog graničnog prelaza Stančić.

Sporazum su potpisali vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Kosova Emanuel Demaj i zamjenica ministra inostranih poslova Makedonije Arta Toči, saopšteno je iz MIP-a Kosova. Oni su ovaj sporazum ocijenili jako važnim, jer će njime biti olakšana sloboda kretanja građana sa obije strane granice. 

“Danas je poseban dan, posebno za područje Pomoravlja, zato što se potpisivanjem ovog sporazuma otvaraju još jedna vrata za slobodno kretanje, a posebno za one koji žive u toj zoni. Kosovo je ispunilo sve svoje obaveze u pogledu otvaranja graničnog prelaza", rekao je Demaj nakon potpisivanja sporazuma. 

I zamjenica ministra Arta Toči je ocijenila važnim ovaj sporazum.

“Otvaranje ovog graničnog prelaza je važan dan za stanovnike, jer im se skraćuje put za 20 do 25 kilometara. Nadamo se da ćemo u kratkom roku finalizovati ovaj projekat”, kazala je Toči.

Otvaranje novog graničnog prelaza Belanovce/Kumanovo i Stančić sa kosovske strane predviđeno je još 2011. u okviru finansijskog sporazuma za Program prekogranične saradnje potpisan u Skoplju između Kosova i Makedonije. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.