Krivične prijave protiv 5 lica,otkriveni lopovi sa plaža
Herceg Novi

Krivične prijave protiv 5 lica,otkriveni lopovi sa plaža

Policija Herceg Novog rasvijetlila je šest krivičnih djela počinjenih u Herceg Novom, od čega četiri krivična djela krađa, jedno krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i jedno krivično djelo samovlašće i u vezi s tim podnijela krivične prijave protiv pet lica.

Kako je saopštila Uprava policije, M.B. iz Beograda se sumnjiči da je počinio dvije krađe, dok se A.J, takođe državljanka Srbije, sumnjiči da je počinila KD pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

"Kako se sumnja, M.B. je, 12. avgusta, na plaži u Igalu iskoristio nepažnju dva lica – državljana Srbije koja su se nalazila u moru i sa plaže, gdje su ostavili stvari, otuđio dva mobilna telefona, novčanik sa 120 eura i lična dokumenta. A.J. je, sumnja se, nakon što je događaj prijavljen, policijskim službenicima kazala je da je krivična djela počinio njen momak davši pritom lažne podatke o licu, čime je omogućila M.B. da, u međuvremenu, napusti teritoriju naše države. Policija je identifikovala M.B, lišila slobode A.J. i od nje oduzela tri mobilna telefona, tri ručna sata i 852 eura. Jedan mobilni telefon potiče iz jedne od ove dvije krađe i biće vraćen vlasniku, dok se na utvrđivanju vlasništva nad ostalim stvarima radi", piše u policijskom saopštenju.

Takođe, sumnja se da je M.Š, državljanin Bosne i Hercegovine, 24. jula ove godine počinio krađu u radnji „Okov“, koja se nalazi u Zelenici, iskoristio nepažnju zaposlenih i otuđio električni pneumatski čekić.

Zatim, kako dalje navode iz policije, Nikšićanin T.M.  je, sumnja se, juče iskoristio nepažnju oštećene koja se nalazila u vodi i sa plaže otuđio njene stvari odnosno plažnu torbu u kojoj su se nalazili mobilni telefon i novčanik sa 30 eura.

Mobilni telefon je pronađen i vraćen vlasnici.

Istog dana, dakle juče, O.K. iz Rožaja je, sumnja se, od S.P, državljanina Bosne i Hercegovine, oduzeo svoj mobilni telefon koji je bio kod ovog lica nakon čega mu je zadao udarac zatvorenom šakom u predjelu glave čime je počinio krivično djelo samovlašće - piše u policijskom saopštenju.

Protiv svih osumnjičenim lica podnijete su krivične prijave državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.