Sijera Leone: Predsjednik apeluje na međunarodnu pomoć nakon poplava
Foto: thesierraleonetelegraph.com

Stradalo više od 300 osoba

Sijera Leone: Predsjednik apeluje na međunarodnu pomoć nakon poplava

Predsjednik Sijera Leonea Ernest Bai Koromo apelovao je na međunarodnu pomoć poslije poplava u glavnom gradu gdje je stradalo, prema zvaničnim podacima, više od 300 osoba.

"Sijera Leoneu je potrebna hitna pomoć", rekao je Koroma u utorak uveče u posjeti ugroženim dijelovima Fritauna.

Crveni krst saopštio je da se strahuje da bi broj stradalih mogao da bude veći od zvaničnih podataka, jer gradska mrtvačnica pominje broj od oko 400 mrtvih dok su mještani prijavili nestanak oko 600 osoba.

Procijenjuje se da je to najgori bilans žrtava u poplavama u Africi u poslednjih 20 godina.

Poplave su stalna prijetnja u Sijera Leoneu zbog loše izgrađenih kuća koje se lako oštete u nevrijemenu i jakim kišama.

U poplavama 2015. godine stradalo je deset osoba a nekoliko hiljada ostalo je tada bez krova nad glavom.

Sijera Leone je jedna od najsiromašnijih zemalja u Africi koja se još oporavlja od građanskog rata i epidemije ebole, prenosi Beta.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.