Bosanke džeparile po Njemačkoj i svojim postupkom oduševile policiju
Ilustracija

Bosanke džeparile po Njemačkoj i svojim postupkom oduševile policiju

Služba za informisanje policije iz njemačkog grada Essen opisala je događaj minulog vikenda kao "kuriozitet". Dva slučaja koja zapravo nisu imala nikakve veze jedan s drugim povezala je - solidarnost lopova.

Priča je počela u nedjelju, 13. avgusta, popodne na glavnoj željezničkoj stanici u Essenu. Istražitelji federalne policije uhapsili su na djelu tri žene iz Bosne i Hercegovine, koje su džeparile.

Žene starosti 18, 33 i 38 godina ukrale su u vozu torbicu sa 300 eura od 61-godišnjeg muškarca.

Kradljivice iz BiH privedene su u Centralni zatvor u Essenu, gdje je već bio 28-godišnjak, koji je takođe uhapšen na željezničkoj stanici.

Razlog: provjerom njegovog identiteta policija je utvrdila da nije platio kaznu od 30 eura zbog – krađe struje! Kradljivac struje nije imao novca da plati kaznu pa mu je prijetio trodnevni zatvor.

Tada na scenu stupaju "humane" kradljivice iz BiH. Plaćaju 30 eura kazne za njemačkog lopova koji policijsku stanicu napušta kao slobodan čovjek.

Nešto kasnije oslobođene su i žene iz BiH, a protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog džeparenja.

Avaz.ba

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.