DPS Kotor: Direkcija manipuliše o postavljanju zastave, pored praznog jarbola nijesmo ih sreli

Ispravili nemare lokalne vlasti

DPS Kotor: Direkcija manipuliše o postavljanju zastave, pored praznog jarbola nijesmo ih sreli

Povodom dezinformacija o postavljanju zastave Crne Gore na zidinama Kotora koje su objavili pojedini mediji, gdje se tvrdilo da je lokalna Direkcija naredila postavljanje zastave, reagovali su iz DPS-a.

"Rato Brajković, udomljeni kadar Nove srpske demokratije Tivta, tamošnji predsjednik Opštinskog odbora na privremenom radu u koalicionoj vlasti u Kotoru otvoreno i bez imalo ustezanja plasira netačne informacije saopštavajući da su zaposleni u lokalnoj direkciji postavili državnu zastavu na gradske bedeme a ne članovi Savjeta mladih DPS-a Kotor. Obavještavamo Kotorane i svu crnogorsku javnost da mi te ljude pored praznog jarbola nismo ni sreli''- navedeno je u saopštenju koje potpisuju Vidak Banićević, predsjednik Savjeta mladih i odbornik u SO Kotor, Neđeljko Moškov, član OO DPS Kotor, Zvjezdan Šantić, član OO DPS Kotor i Srđan Dragomanović, član OO DPS Kotor.

Iz DPS-a navode da su odlučili da isprave nemare lokalne vlasti i postave zastavu Crne Gore nad Kotorom, đe joj je i mjesto.

SMDPSKotorpostavljazastavunaSanovani0708201702

''10 dana od kad je sa tvrđave San Đovani skinuta zastava Crne Gore, poslije dovoljno čekanja aktuelne vlasti i nadležnih da reaguju, a bili su itekako upućeni, Opštinski odbor i Savjet mladih Demokratske partije socijalista Kotor odlučili smo da ispravimo nemar lokalne vlasti i postavimo zastavu Crne Gore nad Kotorom, đe joj je i mjesto. Iz tog razloga smo: Vidak Banićević, predsjednik Savjeta mladih i odbornik u SO Kotor, Neđeljko Moškov, član OO DPS Kotor, Zvjezdan Šantić, član OO DPS Kotor i Srđan Dragomanović član OO DPS Kotor, 7. avgusta oko 18 časova izašli na mjesto na kom se nalazi jarbol i vođeni obavezom prema državi Crnoj Gori okačili zastavu''- tvrde u DPS-u.

Prema njihovim riječima, niko od zaposlenih u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora koje pominju u saopštenju nije učestvovao u postavljanju, a još manje je iko od njih zaposlen u Direkciji.

SMDPSKotorpostavljazastavunaSanovani0708201707

''Na ovaj način udomljeni kadar Nove srpske demokratije Tivta u Kotoru Rato Brajković pokušava prizemno i beskrupulozno da opere svoju savjest i nečinjenje pred kotorskim forumima koji su danima brujali o nestanku zastave, a koje vlastodršci u Kotoru što javno što skriveno ažurno prate''- navode u DPS-u i dodaju:

''Ovim putem pozivamo v.d. Direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića da prestane sa manipulacijama građanima Kotora i javno prizna da je lažnom viješću pokušao da prevari i medije i javnost u Crnoj Gori. Možda mu je savjetnik Šepelj sugerisao da i ovo brani time da je u pitanju fotomontaža. Međutim, mi smo tu da im to nikako ne dozvolimo. Za sve navode šaljemo Vam foto dokumentaciju, koju smo, očekujući ustanovljenu praksu obmana aktuelne vlasti, upravo iz ovih razloga i napravili''- zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.