Demokrate: Vlast u Pljevljima ne pomaže poljoprivrednicima u plasmanu proizvoda
Demokrate u Pljevljima

Posjetili naselje Šula

Demokrate: Vlast u Pljevljima ne pomaže poljoprivrednicima u plasmanu proizvoda

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar Boris Bogdanović, ovoga puta su sa pljevaljskim Demokratama posjetili lijepo naselje Šula, u podnožju planine Ljubišnje, gdje su sa mještanima razmijenili mišljenja o svakodnevnom životu i problemima u ovom kraju i iz prve ruke čuli šta to najviše muči ovdašnje domaćine, saopšteno je iz ove partije.

''Ovo nekada prespektivno rudarsko naselje danas je postalo zagađeno mjesto, koje ljudima ugrožava zivot. Njegov glavni problem predstavlja rudnik "Gradir Montenegro" koji uništava životnu sredinu, kao i rudnik olova i cinka - jedan je od rijetkih koji zapošljava mali broj ljudi, ali se uz to odnosi na kolonijalan način prema selu. Šume se stalno devastiraju, a vjetrovi koji nanose štetne materije mještanima zadaju sve veću "glavobolju". Da je mjesto skroz devastirano, može se vidjeti po fasadama koje su postale sive. Ono je, po riječima građana, baš onakvo kakvo izgleda na prvi pogled - mračno, sivo i napušteno'', smatraju Demokrate.

Kažu da za poljoprivredu i stočarstvo uslova nema.

''Lokalna i državna vlast ne obezbjeđuje ni minimum podsticajnih mjera, ni pomoć u plasmanu proizvoda poljoprivrednicima, pa se samo rijetki među njima odlučuju da proizvode voće i povrće samo za lične potrebe, jer velika većina njih živi od niskih plata i minimalnih penzija. To je odnos vlasti ne samo prema mjestu, nego i prema ljudima. Zbog toga, sve više Pljevljaka svoje povjerenje poklanja Demokratama, prepoznajući nama snagu koja će doprinijeti oslobođenju, oživljavanju i dizanju Pljevalja na onaj nivo koji ova opština i zaslužuje, a kako bi se zaustavila potpuna propast ovoga grada'', navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.