Er Berlin podnio zahtjev za bankrot
Ilustracija

Etihad prestao sa finansiranjem

Er Berlin podnio zahtjev za bankrot

Njemački avioprevoznik Er Berlin saopštio je da je podnio zahtjev za bankrot nakon što je većinski vlasnik, kompanija Etihad, navela da će obustaviti finansiranje.

Ministarstva za ekonomiju i saobraćaj su danas naveli da će Er Berlin dobiti zajam od 150 miliona eura da bi do daljnjeg nastavio sa letovima.

"Trenutno su desetine hiljada putnika i turista na raznim mjestima u svijetu. Njihovi letovi nazad u Njemačku Er Berlinom inače ne bi bili moguće", navodi se u saopštenju.

Kompanija nije odgovarala na pozive, a u saopštenju je navela da je nakon povlačenja finansiranja od Etihada "došla do zaključka da ne postoji mogućnost da se pozitivno nastavi".

Frans pres piše da je Lufthanza izrazila želju da preuzme Er Berlin, prenosi Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.