Hrvatska: Britanac vozio 244 km/h bez vozačke
ilustracija

Počinio osam prekršaja

Hrvatska: Britanac vozio 244 km/h bez vozačke

Hrvatska policija izrekla je novčanu kaznu od oko 1.500 eura (11.600 kuna) 22-godišnjem bitanskom državljaninu koji je na autoputu A3 Bregana - Zagreb vozio automobil 244 kilometara na sat i počinio osam prekršaja.

Mladić je zaustavljen u nedjelju veče, vozeći ka Zagrebu BMW britanskih registracija 244 kilometara na sat, a nije posjedovao vozačku dozvolu, prenijela je agencija Hina.

Utvrđeno je da je počinio više prekršaja i to požurivanje vozila ispred sebe svjetlosnim znakovima, nedržanje potrebnog razmaka, preticanje kamiona trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, nekorišćenje pokazivača smjera.

On takođe nije postupio na zahtjev saobraćajne policije izražen svjetlosnim, zvučnim i znakovima pomoću svjetleće stop tablice, a kazna mu je izrečena i jer se nije prestrojavao iz trake u traku uz prethodnu provjeru da to može učiniti bez opasnosti po druge učesnike u saobraćaju.

Policija mu je izdala obavezni prekršajni nalog i izrečena mu je ukupna novčana kazna i privremeno mu je oduzeta putna isprava radi osiguranja naplate novčane kazne, navedeno je u saopštenju hrvatske policije.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.