Kina prestaje da uvozi robu iz S.Koreje zbog nuklearnog programa

Sankcije UN

Kina prestaje da uvozi robu iz S.Koreje zbog nuklearnog programa

Kina je saopštila da će za tri sedmice prestati da uvozi ugalj, ribu i drugu robu, kako je predviđeno sankcijama koje su UN uvele Sjevernoj Koreji zbog nuklearnog programa.

Carinska služba Kine navela je da će 5. septembra u ponoć prestati sa procedurama koje se odnose na uvoz robe iz Sjeverne Koreje, prenosi Beta.

Kina je glavni trgovinski partner Sjeverne Koreje, navodi agencija AP.

Savjet bezbjednosti UN usvojio je 5. avgusta rezoluciju koja predviđa uvođenje novih, oštrijih sankcija Sjevernoj Koreji, pošto je ta zemlja u julu ispalila drugu interkontinentalnu balističku raketu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.