Cetinje: Krivična prijava protiv dva lica zbog otkrivenih DNK tragova na pištolju
Ilustracija

Osumnjičeni za ubistvo Đuričkovića

Cetinje: Krivična prijava protiv dva lica zbog otkrivenih DNK tragova na pištolju

Cetinjska policija podnijela je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju krivičnu prijavu protiv I.M. (21) i V.V. (22) iz Cetinja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer su na pištolju koji je policija pronašla 14.juna 2016. vještačenjima koja su u međuvremenu izvršena pronađeni biološki tragovi ova dva lica, saopšteno je iz Uprave policije.

 I.M. i V.V. se inače, zajedno sa M.M. (36) iz Podgorice, potražuju zbog osnovane sumnje da su tri mjeseca kasnije od ovog događaja, 10.oktobra 2016. u Cetiinju, počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu na štetu Radomira Đuričkovića.

"Naime, službenici OB Cetinje su, 14.juna 2016., postupajući shodno operativnim saznanjima i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija u vlasništvu I.M. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ”, cal. 9 mm, sa okvirom u kojem je bilo devet metaka istog kalibra, a za koje I.M. nije posjedovao dozvolu za držanje.

 

Izuzeto oružje je uz naredbu Osnovnog suda u Cetinju proslijeđeno Forenzičkom centru radi potrebnih vještačenja. Vještačenjima koja su izvršena je na navedenom pištolju pronađen DNK koji potiče od I.M. i V.V. protiv kojih je sada, po pristizanju rezultata obavljenih vještačenja, nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da su počinili KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju policije.

Policija potražuje I.M. i V.V. zbog drugog krivičnog djela odnosno za njima se, kao i za M.M, intenzivno traga zbog osnovane sumnje da su počinili KD teško ubistvo u saizvršilaštvu.

"Naime, protiv njih trojice je, podsjećamo, u okviru predmeta kodnog naziva „Oko“, 25. oktobra 2016. godine, postupajući u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, tom tužiocu podnijet poseban izvještaj, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da su, 10. oktobra 2016. godine u Cetinju, kao saizvršioci izvršili krivično djelo teško ubistvo na štetu Radomira Đuričkovića", podsjetili su iz policije.

 

                                                                                            

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.