LP Kotor: Negiranje Crne Gore jedino što drži na okupu vlast u Kotoru
Liberali Kotor

LP Kotor: Negiranje Crne Gore jedino što drži na okupu vlast u Kotoru

Počelo je počelo!Pale su maske.Koalicioni partner, koalicije zasnovane na „zdravim“ osnovama, može biti siguran da će biti razotkriven od svoga partnera. Dvije radikalne frakcije izašle iz Socijalističke Narodne Partije ovih dana počele su međusobnu borbu za radikalne srpske glasove u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Vida Draškovića, predsjednika OO Liberalne partije Kotor.

Drašković navodi da se "frakcija predvođena gospodom Bulatovićem i Kneževićem udružila sa četničkim vojvodom Mandićem pojačavajući Demokratski front".

"Ideologiju gospode Kaluđerovića, Gošovića i Popovićke, druge radikalne frakcije, neko svjesno, a neko nesvjesno podrža. Zajednički cilj negiranje identiteskih i etičkih vrijednosti Crnogoraca kao i želja poništenja volje građana izražene na majskom referendumu sabra ih u koaliciju. Koalicijona ljubav kratko trajaše. Želja da se  prikažu što veći borci za očuvanje srpstva u Crnu Goru počeše međusobno da se optužuju ko je više doprinio jačanju crnogorskog indetiteta. Na lokalnom nivou zajedničke akcije kao što je  neuspješan zajednički pokušaj sprečavanja vraćanja spomenika Velikome Vojvodi Mirku Petroviću, drži ih zajedno", navodi se u saopštenju.

U Kotoru podpomognuti konstituentom predhodne i ove vlasti,kako kaže Drašković subjektu koji dolazećima je dao ruku samo da ne bi pao,  "ukloniše crnogorske zastave  sa tvrđave San Đovani, i spriječiše dodjelu parcele Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi".

"Prijemom vaterpolista Primorca , osvajače kupa Crne Gore, generaciju 2004.je za pohvalu. No zabrinjavajuće je to što aktuelna lokalna vlast ignoriše uspjehe drugog kotorskog vaterpolo kluba VA Cattara generacija 2001. i 2005.koje su osvoile takođe kup Crne Gore. Najveći sportski  uspjeh ove godine u Crnoj Gori je osvajanje turnira F6 ,od strane juniora Cattara,tj.turnira na kojem su učestvovale najbolje vaterpolo ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Zar ovo nije bilo dovoljno da se ovoj đeci ukaže pažnja kao i đeci Primorca. Obećavati da će te se boriti protiv podjela, što je bio i izborni slogan partije na vlasti, a ovako se ponašati prema dijelu naše đece, što je drugo nego produbljivanje podjela", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.