Baranin uhapšen zbog  nezakonitog izlova ribe

Baranin uhapšen zbog nezakonitog izlova ribe

Barska policija je, nakon potrebnih vještačenja izvršenih u Forenzičkom centru,uhapsila D.S. (47) iz Bara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a u vezi sa događajem od prije dva mjeseca kada je u njegovoj blizini pronađen dinamit i druga oprema pripremljena za nezakonit izlov ribe.

Kako je podsjetila Uprava policije u saopštenju za javnost izdatom danas, službenici Sektora granične policije i CB Bar su, 15. juna, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju nezakonitog izlova ribe dinamitom, u reonu Crni rt – Opština Bar kontrolisali D.S. i tada u njegovoj blizini, nakon pretrage terena, pronašli torbu sa opremom za ronjenje kao i plastičnu kutiju sa četiri ručno pripremljena pakovanja dinamita sa umetnutim detonatorskim kapislama.

Sve pronađeno je izuzeto i upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

"Nakon izvršenih vještačenja utvrđeno je da su eksplozivna sredstva izrađena od strane D.S, a u svrhu, kako se sumnja, korišćenja u nedozvoljenom izlovu ribe.U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, D.S. je lišen slobode i on će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, biti priveden tom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i procesuiranju lica koja se bave nezakonitim izlovom ribe upotrebom eksplozivnih i drugih nedozvoljenih sredstava se nastavljaju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.