Hrvatska: Otišli na ljetovanje pa  otjerani sjekirama
Foto:Screenshot

Hrvatska: Otišli na ljetovanje pa otjerani sjekirama

Četvorica mladiča iz Slovenije ljetovali su u apartmanu u Starigradu kaj Zadra samo jedan dan, a onda su dobili "otkaz" zbog glasne muzike i na kraju jedva utekli pred sjekirama domaćina.

Prema pisanju "Jutarnjeg lista", bezbrižno ljetovanje četvorice Slovenaca trajalo je kraće od dana. Gazdarica ih je "šutnula" odmah pošto su joj zasmetali decibeli. Prethodno se obezbijedila "zasjedom" na parkingu.

Kako su za Slovenačku televiziju ispričali isprepadani momci, žena im je uz najamninu sobe za dan tražila i 25 eura za čišćenje apartmana. Nisu hteli da plate pravdajući se da nisu stigli da ga isprljuju.

- Na parkingu su nas dočekala dva mještanina sa velikom sjekirom i dvometarskom metalnom palicom. Počeli su da lupaju po autu u koji smo ušli, razbivši staklo na zadnjim vratima i oštetivši karoseriju. Jedan od nas je završio u bolnici - svjedočio je jedan od napadnutih za Slovenačku TV.

Oglasila se i gazdarica, preko TV Planet.

- Kuća je bila puna gostiju, a oni su donijeli zvučnike, upalili muziku, plesali, skakali, vikali. Tako da nisu oni imali probleme s nama, nego mi s njima - rekla je.

Kako dalje izvještavaju Slovenci, jedan od "linčovanih" je ispričao kako su im napadači priprjietili da se ne vraćaju, inače će na njih nasrnuti 20 ljudi. On je uvjeren da je gazdarica "naručila" napad.

Za Pop TV strašna vlasnica turističkog "kapaciteta" je izjavila.

- Meni se stvarno o tome više ne raspravlja jer tu nema nikakve moje greške, nego njihove. A to njihovo ponašanje kako je bilo... Mogu se sramiti i čitava vaša država i njih četvoro - rekla je gazdarica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.