Poslanici potrošili skoro 30 hiljada eura na telefoniranje

Za 6 mjeseci

Poslanici potrošili skoro 30 hiljada eura na telefoniranje

Poslanici su za pola godine na korišćenje službenih mobilnih telefona potrošili 28.117 eura iz državne kase, saopšteno je Pobjedi iz Skupštine Crne Gore.

Skupština plaća poslanicima račun za telefon do 100 eura mjesečno, dok potpredsjednici i šef parlamenta mogu više od toga da troše.

- U periodu od 01. januara do 30. juna 2017. godine, na troškove korišćenja službenih mobilnih telefona poslanika, izdvojeno je ukupno 28.117 eura - naveli su iz skupštinskog odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol.

Sudeći po podacima iz parlamenta, ubjedljivo najviše je telefonirao potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović (DPS), koji je za šest mjeseci potrošio 1.554 eura.

To je oko dva i po puta više od Džavida Šabovića (SDP) koji je potrošio 588 eura.

Slijedi lider DNP-a i funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević sa 585 eura troškova telefoniranja, pa predsjednik Ure Dritan Abazović sa 584 eura.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović potrošio je 567 eura, Andrija Nikolić i Marta Šćepanović iz DPS-a po 566 eura, a Koča Pavlović (DF) 563 eura. Skupština je predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji i njegovoj koleginici iz DPS-a Aleksandri Vuković platila po 556 eura računa za telefon, a Slavenu Radunoviću (DF) i Miloradu Vuletiću (DPS) po 554 eura. Poslanica DF-a Branka Bošnjak telefonirala je za 552 eura, a Maja Bakrač iz DPS-a za 546 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.