Đoković na Novom Zelandu startuje 2018. godine
Novak Đoković

Đoković na Novom Zelandu startuje 2018. godine

ATP Oklend jedan je od prvih turnira u godini, ali ne privlači veliku pažnju onih vrhunskih tenisera, koji se uglavnom opredeljuju za egzibicione mečeve.

Grad na Novom Zelandu ima turnir iz kategorije 250 i prema pisanju tamošnjih medija Novak Đoković biće glavna meta organizatora.

Srpski teniser je zbog povrede lakta porao obustavi sve u ovoj sezoni, pa je odlučio da ne igra više u 2017. godini.

Predsjednik turnira u Oklendu Karl Budž nije rekao tačno imena koje će turnir pokušati da privoli, ali je kazao da to neće biti tipični igrači koji su prije igrali na njemu. 

"Ciljamo dvojicu igrač koji se nalaze oko desetog mesta i želimo da budemo inovativni i da to budu neka nova lica", rekao je Budž za "Herald". 

Novak će naknadono u toku godine objaviti svoj raspored za početak nove sezone, a turnir na Novom Zelandu izgleda prilično primamljivo, s obzirom na lokaciju i igrače koji će igrati. 

Među kandidatima, nalaze se Dominik Tim, David Gofan, kao i Aleksandar Zverev. Ove godine turnir je osvojio Amerikanac Džek Sok, a naredne na programu je od 1. do 13. januara, uključujući i kvalifikacije.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.