Bajčetić: Djecu državnih funkcionera čuvaju pripadnici MUP-a u klubovima
Nikola Bajčetić

Bajčetić: Djecu državnih funkcionera čuvaju pripadnici MUP-a u klubovima

U Crnoj Gori je već odavno postalo uobičajeno i normalno da djeca državnih funkcionera od malih nogu imaju pratnju i vozača. Činjenica je da danas imamo djecu državnih funkcionera koji imaju obezbeđenje,a koji su pripadnici MUP-a, i koji pojedine sinove najvećih zvaničnika iz DPS-a ovog ljeta čuvaju na crnogorskom primorju do ranih jutarnjih časova u klubovima, a gdje ih kasnije voze u slušbenim vozilima do svojih stanova, navodi se u saopštenju Nikole Bajčetića člana Predsjedništva PzP-a.

Bajčetić ističe da se "moramo svi zapitati po kojem to zakonskom osnovu ti "momčići" imaju pravo na policijsko obezbeđenje koje je dužno da dežura u diskotekama i njih čuva do ranih jutarnjih časova, i kojima sigurno nije lako da rade taj posao, jer to bahaćenje i čuvanje plaćaju obični građani."

"Vjerovatno nije prijatno ni kad pojedina djeca univerzitetskih profesora sa skromnim džeparcem dođu na naše primorje da ljetuju, pa gledaju sina predsjednika Košarkaskog saveza Crne Gore kojeg obezbjeđuju 4 pripadnika MUP-a i koji se vozi u luksuznog džipa u vlasništvu MUP-a sa blicevima, dok svaku noć troši jednu godišnju profesorsku platu po restoranima i klubovima. Takođe, nije prijatno ni onim studentima koji dodju sezonski da rade na našem primorju, vidjeti sina Ministra MUP-a kojeg po Budvanskim klubovima takođe čuva obezbeđenje dok se bahati i troši. Po kojem osnovu ga pripadnici MUP-a čuvaju i voze u slušbeno vozilo, i od koga im to prijeti opasnost? Po kojem osnovu sina VDT-a takođe čuvaju pripadnici MUP-a? ", pitao je Bajčetić.

Upravo iz ovih razloga, kako kaže iz PzP-a su uputili Upravi policije pitanja da im odgovore koga sve po zakonu u CG od djece državnih zvaničnika sleduje MUP-ovo obezbeđenje.

"Jer svo to bahaćenje plaćamo mi, obični građani. Jer koliko je nas sistem vrijednosti iskrivljen, i koliko je sve odavno unazađeno, dovoljna je činjenica što dijete nekog funkcionera može da potroši desetine hiljada eura za desetak dana svog boravka na ljetovanju, da se bahati po jahtama i ložama elitnih klubova, dok je za običnog građanina u CG ljetovanje postalo misaona imenica. E to je današnja Crna Gora, koju personifikuje DPS", zaključio je Bajčetić.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.