Ovo je najbolji način da poboljšate koncentraciju vašeg djeteta
Ilustracija

Ovo je najbolji način da poboljšate koncentraciju vašeg djeteta

Opšte je poznato da fizička aktivnost ima višestruko blagotvorno dejstvo na organizam, a isto važi i kada je koncentracija vašeg mališana u pitanju.

Polučasovno vježbanje prije škole pomaže boljoj koncentraciji djece na nastavi, a posebno djeci koja pate od poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, pokazalo je jedno američko istraživanje. 

Vježbanje je naročito pozitivno uticalo na sposobnost koncentracije dječaka i djevojčica koji su patili od poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), i oni su u školi, poslije vježbanja, bolje čitali i sabirali. 

Čak i kod kuće, djeca su bila mirnija od one koja nisu vježbala, što je pozitivno djelovalo i na roditelje. 

Istraživanjem, koje su sproveli državni univerziteti Mičigen i Vermont, bilo je obuhvaćeno oko 200 učenika osnovnih škola u periodu od 12 nedjelja. 

Oni su se u istraživanju pretežno bavili djecom koja su pokazivala znakove poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, poput teškoće sa praćenjem nastave, promjene raspoloženja i teškoća u socijalnim kontaktima, piše Super Žena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.