Demokrate

Odgovor novskih Demokrata DPS-u

"Pravnim i političkim sredstvima smo vam stavili rampu"

Da je DPS HN u nokdaunu, govore posljednja saopštenja u kojima se papagajiše i sopstveni poraz pokušava drugačije predstaviti. No, to ne čudi kad dolazi od DPS-a, jer čega se pametan stidi, nepristojan i neozbiljan se ponosi. DPS-ov plan i program učešća Opštine u rješavanju stambenih pitanja doživio je debakl od kojeg se još ne mogu oporaviti. Iz tog ropca nastavljaju da kontaminiraju neistinama okolinu, navodi se u odgovoru Novskih Demokrata DPS-u.

"Nema te neistine, nema te manipulacije, nema te izmišljotine, kojom možete sakriti svoje mahinacije i skrenuti pažnju sa perfidno smišljenih prevara i kriminalno oblikovanih planova u vezi stanova. O težini nokdauna govori i to da niste svjesni da je u istoj sali održana centralna javna rasprava o Strategiji razvoja gradske luke Škver. I zaista nije lako podnijeti takva dva udarca u istom danu!

Znamo da vam nije lako jer smo vam razotkrili skrivene prevarne namjere koje bi sigurno prošle da ste još dvije godine ostali na vlasti. Razumijemo i razloge za vašu potrebu da nas zasipate primitivizmom po principu "kad nema argumenata, onda protivnik vrijeđa"", navodi se u saopštenju Demokrata.

Nova opštinska vlast je kako kažu prethodnih dana postigla tri izuzetna učinka.

"Prvo,  otkrili smo prevarantski plan funkcionera DPS-a da stanove dijele mimo prava i elementarne logike. Drugo, blokirali smo sprovođenje tog prevarnog plana i nadigrali pravnim sredstvima i putem pravne države cijelu kliku DPS-a kojoj se pridružio i jedan sudija koji će otići u istoriju pravničke gluposti, jer je pokušao da privremenom mjerom blokira normativnu djelatnost narodnog predstavničkog tijela. Nakon prigovora Opštine koji je podnijet Osnovnom sudu, ukinuta je ta famozna privremena sudska mjera. Treće, Skupština Opštine je juče donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o učešću Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika", saopšteno je.

Prema tome,kako dodaju Demokrate raskrinkan je prevarni plan DPS-a.

"Pravnim i legitimnim političkim sredstvima im je stavljena rampa. I što je najvažnije, zahvaljujući Demokratama i našim koalicionim partnerima sa kojima tvorimo novu demokratsku opštinsku vlast, novske porodice će biti u mogućnosti da riješe stambeno pitanje na prikladan i regularan način. Na osnovu odluke nove opštinske vlasti, novske porodice će biti u prilici da riješe stambeno pitanje na transparentan način i pod predvidivim i jednakim uslovima za sve.

DPS je umjesto stanova pokušao da proturi prevare, obmane i skućavanje šefa policije i udomljavanje svojih funkcionera, a sve na način koji je suprotan pravu i zdravom razumu. Nova opštinska vlast u Novom obezbijedila je da se stambena pitanja rešavaju regularno, pravično i bez ikakvih skrivenih namjera", navodi se u saopštenju.

Demokrate kažu da iz DPS-a opet ponavljaju 44 stana iako je juče izglasano 48.

"Što je još jedan dokaz da se teško odričete preostala 4 stana pa ih izgleda još svojatate. Za sva pitanja koja nama postavljate obratite se vašim predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, jer jedino oni znaju tačne odgovore na ta pitanja, a mi ćemo u vezi toga sačekati istragu tužilaštva i dobiti ubrzo odgovore. Svoje nečasne namjere pokušali ste sakriti iza ovih porodica, ali vam nije niti će ikad proći. Intervencijom nove opštinske vlasti cijela stvar je ispravljena na zadovoljstvo svih sindikalnih organizacija i u skladu sa interesom Opštine Herceg Novi.

Nova opštinska vlast je domaćinska i kao takvu su je izabrali građani Novog. Novljani i Novljanke znaju da se kupus ne povjerava kozi, pa tako ni stanovi ni opštinski resursi DPS-u. Razotkriveni ste i blokirani. A sad putujte za Spuž i posljednje klupe u koje vas je narod smjestio, i ne brinite za stanove. Ta briga je posao nove opštinske vlasti koju realizuje pravično i striktno prema pravnim propisima, te tako zadobija sve veće povjerenje građana", zaključile su Demokrate DPS Herceg Novi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.