Ivona Dadić

Svako veliko takmičenje iznedri heroje i tragičare, a u prvu grupu svakako spada Ivona Dadić, austrijska atletičarka hrvatskog porijekla koja je na Svetskom prvenstvu u Londonu učestvovala u sedmoboju.

Lijepa Ivona (23) je zauzela šesto mjesto u sedmoboju, publiku u prijestonici Engleske je oduševila i izgledom, a otkrila je i neke životne tajne.

Zanimljivo je da je inače član austrijske vojske kada se ne bavi "kraljicom sportova", ima čin vodnika, ali je region potresla njena tužna životna priča - prije devet godina je ostala bez brata Ivana koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, piše večernji.hr.

- U spomen na brata i tu strašnu tragediju imam tetoviranog krst sa imenom Ivan, a na svakom takmičenju ispod dresa nosim njegovu sliku. Vjerujem da mi donosi sreću. Tako želim i da moj brat zauvijek bude sa mnom. Jako mi nedostaje - rekla je Ivona.

Njeni roditelji Nino i Danica porijeklom su iz Hrvatske.

- U Austriju sam došla sa deset godina i počela da treniram atletiku. Austrijska državljanka postala sam sa 13 godina - rekla je Ivona koju u Austriji zovu princeza.

- Valjda zbog ružičaste boje dresa.

Objavljeno:  13. 08. 2017 - 08:00