Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića u oktobru: Optužnicom obuhvaćeno 5 osoba
Sa mjesta nesreće

Tri u bjekstvu

Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića u oktobru: Optužnicom obuhvaćeno 5 osoba

Suđenje za ubistvo Budvanina Đorđa Borete i Dragana Zečevića počeće 3. oktobra – saznaje Pobjeda.

Optužnicom tužilaštva obuhvaćeno je pet osoba, od kojih su tri u bjekstvu.

Na optuženičkoj klupi naći će se bosanski državljanin Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) iz Niša, koji su pratili Boretu, po nalogu naručioca ubistva, čije ime za sada nije poznato. Tužilaštvo ih tereti za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Optužnicom su obuhvaćeni i Budvani Ratko Vušović, Vasilije Rafailović i Bjelopoljac Ivan Cicmil, čiji otisci su pronađeni na motoru koji su koristile ubice Borete i doktora Dragana Zečevića, slučajne žrtve.

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala ,,Trofej“ u Bečićima, kada su ubice iz automatske puške nasumice pucale u goste lokala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenika Saše Borete, koji izdržava tridesetogodiš-nju kaznu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Pokojni Boreta bio je oženjen sestričnom Gorana Đuričkovića, koji je ubijen u oktobru 2015. godine ispred svog lokala u Budvi ,,Old fišerman“ nakon krađe 200 kilograma kokaina u španskoj luci Valensija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.