Ko će biti novi lider SNP-a? Jonica, Joković ili Dašić?
SNP

Danas osmi kongres partije

Ko će biti novi lider SNP-a? Jonica, Joković ili Dašić?

Osmi kongres Socijalističke narodne partije (SNP), na kojem će biti izabran novi predsjednik stranke, biće održan danas u Podgorici, a kandidati za lidera su Snežana Jonica, Vladimir Joković i Goran Dašić.

Doskorašnji predsjednik SNP-a, Srđan Milić, koji je na čelu partije bio skoro 11 godina, podnio je ostavku 25. maja.

U radu najvišeg partijskog skupa učestvovaće 465 delegata. Od toga, 310 su predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 155 su članovi aktuelnog sastava Glavnog odbora, prenosi Mina.

Na kongresu će biti izabran novi Glavni odbor koji će imati 100 članova.

Na partijskom skupu biće izabrani, kako je saopšteno, predsjednici i članovi Stautarne komisije i Nadzornog odbora i usvojena kongresna dokumenta.

SNP će svu snagu i energiju posvetiti rješavanju konkretnih problema građana, koji se opravdano osjećaju zanemarenim, poručila je kandidatkinja za stranačkog lidera, Snežana Jonica, navodeći da će novog predsjednika izabrati članstvo SNP-a.

Vladimir Joković se, kako je naglasio, zalaže za jedinstvo i očuvanje stranke i maksimalno angažovanje mladih.

"Očekujem pobjedu, jer sam kandidat koji može da obezbijedi jedinstvo partije u trenutnom odnosu snaga koji postoji u SNP-u, a posebno očekujem podršku mladih'', rekao je Goran Dašić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.