Skupština potrošila 55.505 eura na službena putovanja
Ivan Brajović

U prvoj polovini godine

Skupština potrošila 55.505 eura na službena putovanja

Za službena putovanja crnogorskih poslanika u prvoj polovini ove godine izdvojeno je 55.505 eura, pokazali su podaci koji su Pobjedi saopšteni iz Skupštine. Troškovi se odnose na period od 1. januara do 15. jula ove godine.

Putovao je 31 poslanik vladajuće koalicije, dok opozicioni poslanici, koji bojkotuju parlament, nijesu išli na službena putovanja.

Najviše službenih putovanja imao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović. Za deset njegovih putovanja potrošeno je ukupno 2.954 eura. Od toga, učestvovao je na zasijedanju Parlamentarne Skupštine SEECP-a u Zagreb, što je koštalo 875 eura. Na putovanje šefa parlamenta u Beč na zimsko zasijedanje PS OEBS-a potrošeno je 632 eura.

Brajovićeva posjeta parlamentu Italije u Rimu povodom usvajanja Protokola za pristupanje Crne Gore NATO-u koštala je 357 eura. Put do Minska, gdje je učestvovao na XXVI Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a, koštao je 299 eura, dok je učešće na konferenciji predsjednika parlamenata zemalja EU u Bratislavi koštalo 281 euro.

Brajović je putovao i u San Marino (162 eura), Janjinu (155 eura), Strazbur (86 eura), Varšavu (75 eura), a najmanje je koštao njegov put na proslavu Dana državnosti Crne Gore u Beogradu - 27 eura.

S druge strane, najviše novca za putovanje potrošio je poslanik DPS-a Predrag Sekulić - 7.166 eura.

On je bio osam puta na službenom putu. Njegovo učešće na Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) u Sofiji koštalo je 1.369 eura, a učešće delegacije na januarskom zasijedanju PSSE u Strazburu 1.360 eura.

Na putovanje u Madrid na zasijedanje PSSE potrošio je 1.263 eura, učešće u posmatračkoj misiji PSSE u Ankari 1.174 eura, nadgledanje predsjedničkih izbora u Srbiji 729, učešće u posmatračkoj misiji PSSE u Tirani 618, junsko zasijedanje PSSE u Strazburu 432 eura, a Sekulićev put na konferenciju u Briselu koštao je 218 eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.