Joković: Najvažnije jedinstvo, očuvanje SNP-a i maksimalno angažovanje mladih
Vladimir Joković

Nastaviće bojkot parlamenta

Joković: Najvažnije jedinstvo, očuvanje SNP-a i maksimalno angažovanje mladih

Za predsjednika Socijalističke narodne partije ne treba se odlučivati na osnovu njegove ličnosti već ideje koju on zastupa, poručio je kandidat za tu fukciju, Vladimir Joković, navodeći da se zalaže za jedinstvo i očuvanje stranke i maksimalno angažovanje mladih.

On je rekao da su njegovi protivkandidati prepoznatljivi, ozbiljni i iskusni političari.

"Ali mislim da ovo nije trenutak kada se treba odlučivati za ličnosti nego ideje koje oni zastupaju. Ja se zalažem za uzvišenu ideju jedinstva i očuvanja SNP-a kao i maksimalno angažovanje mladih, stoga mislim da imam prednost u izboru predsjednika partije“, kazao je Joković agenciji MINA, a prenosi Rtcg.

On je saopštio da će mu glavni cilj, ukoliko pobijedi, biti da učini sve što je u njegovoj moći da smanji trenutnu polarizaciju u partiji, s obzirom na to da na obje strane postoje izuzetno časni, mudri i SNP-u odani ljudi. 

Prema njegovim riječima, izborom novih opštinskih odbora i Glavnog odbora, promijeniće se struktura sadašnjeg vrha partije, čime će, kako smatra, biti uklonjene postojeće tenzije. 

"Čim naše članstvo osjeti stabilnost partije, sva energija će biti usmjerena prema onom za šta se SNP borio svih ovih godina, a to je smjena aktuelne vlasti u Crnoj Gori“, naglasio je Joković.

Upitan da li će SNP nastaviti bojkot parlamenta, Joković je odgovorio potvrdno.

"S obzirom na to da su prošli parlamentarni izbori održani na dan navodnog državnog udara i da u tim uslovima nije bilo moguće održati demokratske izbore, sadašnji saziv parlamenta smatramo nelegitimnim i SNP će nastaviti bojkot“, poručio je Joković.

On je istakao da će se SNP zalagati za jedinstven nastup opozicije ili model koji bude najbolji da bi osvojili vlast na svim lokalnim izborima. 

"Takođe mislimo da bi najbolja opcija bila da se nađe zajednički predsjednički kandidat ispred čitave opozicije, koji bi u toj varijanti pobijedio bilo kojeg kandidata aktuelnog režima“, zaključio je Joković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.