Zbog oluje otkazano 500 letova
Ilustracija

U Pekingu

Zbog oluje otkazano 500 letova

Peking je zahvatila snažna oluja s grmljavinom, zbog čega je na stotine letova odloženo ili otkazano na jednom od najvećih aerodroma u svijetu.

Kineske vlasti su upozorile da bi kiša i vjetar mogli da uzrokuju klizišta u oblasti Sečuana, koju je ranije ove nedjelje pogodio zemljotres jačine sedam stepeni po Rihterovoj skali.

Izdato je "žuto" upozorenje na nepogode, uz navode da bi obilne padavine koje se očekuju u kineskoj prijestonici mogle da izazove poplave u planinskim oblastima, prenosi Rojters.

Najprometniji aerodrom u Kini, Međunarodni aerodrom u Pekingu pozvao je putnike, u saopštenju objavljenom na sajtu, da provjere najnovije informacije o letovima ka Pekingu i iz tog grada. 

Skoro 500 letova je otkazano, dok je 182 odloženo, navedeno je na tom sajtu. 

Oluje sa obilnim kišama su prilično česte u Pekingu tokom ljetnjih meseci, često uzrokujući dugotrajna odlaganja letova, napominje britanska agencija. 

Peking je na udaru najnovijih nepovoljnih meteoroloških prilika nakon što je tornado juče pogodio Mongoliju, pri čemu je smrtno stradalo petoro ljudi, dok ih je više od 50 povrijeđeno, a mnoge kuće su uništene.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.