DPS Petnjica: Neka SDP pitanja postavlja koalicionom partneru DF-u
DPS

DPS Petnjica: Neka SDP pitanja postavlja koalicionom partneru DF-u

Po Crnoj Gori se neće dizati spomenici ratnim zločincima, saradnicima fašista i narodnim izdajnicima. Ali ne zahvaljujući SDP- u čiji poslanici sjede po kafićima, troše državni novac i s vremena na vrijeme saopštenjem podsjete javnost da postoje, već zato što DPS kao najjača politička partija u Crnoj Gori odlučno stoji na braniku antifašističkih tekovina naše istorije, poručuju iz OO Demokratske partije socijalista Petnjica.

"Svi SDP-ovi pokušaji spinovanja su unaprijed osuđeni na propast, jer svaki razotkriva njihovo licemjerje. Svako pitanje koje postavljaju DPS-u slobodno mogu da preusmjere na svoje koalicione partnere iz Demokratskog fronta, ideološke i svake druge čuvare Miloševićeve ideologije “krvi i tla”. Uz sve to može SDP da ih priupita i za “pohod” ka Tuzima koji je predvodio SDP-ov koalicioni partner Andrija Mandić, kao i da se prisjete šta su o ulozi Crne Gore govorili poslanici SDP-a u Skupštini Crne Gore prilikom usvajanja Deklaracije o genocidu u Srebrenici", stoji u saopštenju.

Preporučuju SDP-u da ova ideološka mimoilaženja raspravi sa svojim koalicionim partnerima iz DF, dvostrukog pokretača inicijative za podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, jer se očigledno oko drugih pitanja, posebno onih koja se tiču finansija – sasvim dobro slažu. Dodaju da je na osnovu ranijih iskustava na istu temu SDP odlično znao sa kim ulazi u koaliciju.

"Uostalom, uskoro ćete građanima morati da odgovorite na pitanje svih pitanja: kojim interesima ste se vodili kada ste u crnogorskim gradovima sklapali koaliciju sa DF, čiji su čelnici, po stranom nalogu, htjeli da 16. oktobra izazovu građanski rat i zapale Crnu Goru", piše u saopštenju.

Ističu da znaju odlično građani Crne Gore, a zna i SDP ko je Crnu Goru spasio od građanskog krvoprolića dok se čitava bivša Jugoslavija gušila u ratovima, prvo međusobnim, a potom i onom protiv NATO saveza, kao što znaju i ko je nepokolebljivi čuvar multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori.

"I tada, kao i danas SDP može samo “sa tribina” da posmatra i da kao hijena prisvaja tuđe zasluge. Nema tog DF-a ni SDP-a, ni njihove koalicije, a još manje stranih nalogodavaca i mentora koji mogu promijeniti stav DPS-a prema bilo kojem izdajniku Crne Gore, zvao se on Đurišić, Račić, Mandić ili Krivokapić", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.