Bečić: I pored brutalnih napada rast Demokrata niko i ništa ne može zaustaviti
Bečić i Del Monako

Lider Demokrata sa Del Monakom

Bečić: I pored brutalnih napada rast Demokrata niko i ništa ne može zaustaviti

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se danas u sjedištu Demokrata sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, gospodinom Vićencom Del Monakom.

Bečić je upoznao sagovornika sa realizacijom terenske kampanje Demokrata koja se u prethodnih mjesec dana odvijala na teritoriji opštine Pljevlja, "u okviru koje su mladi aktivisti obišli preko 6000 hiljada, dok je on lično posjetio preko 1000 pljevaljskih domaćinstava, posjetivši, pritom, sva sela na teritoriji opštine Pljevlja".

"Podrška od 38 % u Pljevljima, kao i rapidan rast podrške u svim gradovima, koji je posebno evidentan nakon izbora u Herceg Novom, jasno ukazuju da su jake Demokrate, kao dominantni faktor, garant promjene vlasti, prevazilaženja podjela, odlučne borbe protiv kriminala i korupcije i sprovođenja nužnih ekonomskih reformi", kazao je Bečić.

Lider Demokrata je saopštio ambasadoru Del Monaku da i "pored brutalnih napada kojima su izložene Demokrate sa raznih strana političke pozornice, centara moći i njihovih finansijera, rast Demokrata i proces promjena u Crnoj Gori niko i ništa ne može zaustaviti".

„Kada se krene u obračun sa novom, mladom i progresivnom strukturom na način koji odiše neviđenim primitivizmom i brutalnošću, onda znajte da je na sceni klasična nemoć autora, priznanje poraza i poslednja faza u pobjedi nad autokratskim režimom, njihovim pomagačima iz kriminalnog i medijskog podzemlja, kao i političkih struktura“, istakao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je ambasadora Italije upoznao sa konkretnim  pokazateljima i uporednim podacima o finansijkoj konsolidaciji, racionalizaciji, komunalnom redu, zaštiti devastacije prostora, radu javnih preduzeća i infrstrukturnim projektima, a koji najplastičnije pokazuju kako funkcionišu nove demokratske vlasti u primorskim opštinam, na čelu sa funkcionerima Demokrata.

„Iz činjenica koje su jasne i nesporne, nema dileme da se promjena vlasti u primorskim opštinama pokazala kao ljekovita po interese građana, a način funkcionisanja novih administracija, na čelu sa predsjednicima opština iz redova Demokrata, kao jasan pokazatelj da se vraća i sistem vrijednosti koje su značajno bile narušile korumpirane vlasti naših prethodnika“, naglasio je Bečić.

On je istakao da bojkot opozicije nije željeno, već nužno rješenje opozicije, u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, zemlji u kojoj je DPS više puta izigrao i pogazio sve dogovore koji su postizani sa ciljem pokušaja izlaska iz krize.

Lider Demokrata i ambasador Italije su razmijenili mišljenja i o položaju i značaju italijanske zajednice u Kotoru, kvalitetnoj saradnji koja  postoji sa lokalnom upravom u tom gradu, ali i problemima koji postoje na relaciji italijanske kompanije A2A i državne vlasti u Crnoj Gori.

„Samo vlast koju predvode pojednici koji su čisti i lišeni ličnog interesa, može garantovati izgradnju jakih i stabilnih institucija, koje će izgraditi pravni sistem u kojem će se sigurno osjećati svi građani, domaći i strani investitori“, zaključio je Bečić.

Predsjednik Bečić i ambasador Del Monako saglasili su se da će nastaviti prijateljski i konstruktivan dijalog.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.