Bjelopoljac, bjegunac iz švajcarskog zatvora slobodno šeta i posluje u Crnoj Gori
Safet Sako Kolić, foto:Screenshot

Safet Sako Kolić pod zaštitom lokalnih moćnika - Dio Prvi

Bjelopoljac, bjegunac iz švajcarskog zatvora slobodno šeta i posluje u Crnoj Gori

Bjelopoljac bez ijednog dana radnog staža vlasnik je nekretnina milionskih vrijednosti, bjegunac iz švajcarskog zatvora, graditelj čije ime njegovi sugrađani izgovaraju tiho. Sve ovo pred očima i uz prećutnu saglasnost pojedinaca iz nadležnih institucija.

Bjelopoljac Safet Sako Kolić i pored toga što ga traže švajcarske vlasti zbog bjekstva iz zatvora, prljavi novac stečen od šverca narkotika i brojnih pljački ulaže u Crnu Goru, gdje na sjeveru gradi i radi uz podršku pojedinih lokalnih funkcionera javne uprave, policije i tužilaštva.

Građani Bijelog Polja se sjećaju da je tokom 2000. godine Kolić više puta hapšen kao i senzacionalnog sprovođenja u pratnji policije, sa lisicama na rukama a po nalogu bivšeg načelnika CB Bijelo Polje Mija Janjuševića, glavnom gradskom ulicom od autobuske stanice do zgrade policije u Nikoljcu, a sve kako bi se javnosti prikazalo o kakvom se kriminalcu radi.

Nakon toga, Kolić je zadobio podršku i zaštitu pojedinih lokalnih funkcionera policije i tužilaštva, dobro je plativši - priča izvor Kodexa.

Prema saznanjima našeg portala, Kolić je pobjegao iz švajcarskog zatvora u kojem je bio na izdržavanju kazne zbog tridesetak pljački, provala zlatara, upada u tuđe stanove, krađa i šverca oružja i droge i još uvijek se nalazi pod švajcarskom potjernicom, ispričao je za Kodex dobro obaviješten izvor. 

topelement

Zatvor u Švajcarskoj, foto:Ilustracija

Osim novca i nakita Kolić je osuđen i za krađu drugih dragocjenosti. Prema istom izvoru, Kolić je iz Švajcarske u Crnu Goru donio veliku sumu ukradenog novca stečenog pljačkama, krađama, trgovinom oružjem i narkoticima. Prljavi novac investira u kupovinu poslovnih prostora u Bijelom Polju čija se vrijednost procjenjuje na desetine miliona eura.

“Kolić zbog švajcarske potjernice godinama unazad ne smije da prelazi granice Evropske Unije jer bi bio odmah uhapšen i sproveden u zatvor na izdžavanje zatvorske kazne. Srpsko –crnogorsku granicu kao granicu sa Kosovom često prelazi ilegalno gdje se sastaje sa vođama vehabijskog pokreta koji djeluju na Kosovu i u Sandžaku”, kaže naš izvor a o čemu ćemo naknadno pisati nakon obrade prikupljenih informacija.

Zanimljivo je da Kolić u Crnoj Gori nema ni dana radnog staža a to što crnogorski organi nikada nijesu pokrenuli istragu o prijeklu imovine bjegunca iz zatvora navodi na sumnju da je posrijedi korupcija i organizovani kriminal.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.