Priloženi novi dokazi za ubistvo Medina
Nemanja Medin

Viši sud razmatra novu optužnicu

Priloženi novi dokazi za ubistvo Medina

Viši sud u Podgorici danas je razmatrao novu optužnicu protiv Vladimira Ulame (24), Darka Mijovića (26) koji se terete za teško ubistvo Nemanje Medina. Takođe je razmatrana i optužnica protiv Bogdana Milića kome se na teret stavlja da je pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela.

Sud će u zakonskom roku od 15 dana donijeti odluku o novoj optužnici koja je sudu dostavljena 19. jula. Ovo je drugo razmatranje optužnice, jer je  29. marta predhodnu sudija vratio na dopunu istrage, piše CdM.

Državni tužilac Željko Toković priložio je u dokaznim predmetima nova vještačenja i nove dokaze protiv optuženih.

Advokat optuženih, Branko Anđelić kazao je pred Vijećem suda da se nova optužnica ne razlikuje od predhodne i da mu nije jasno kako bi sud ovu mogao da prihvati kada je ista kao ona koja je vraćena na dopunu.

“Smatram da je tužilaštvo obesmislilo sistem predajom iste optužnice, a moji klijenti su četiri mjeseca u zatvor. Podmuklost i otmica su elementi koji su sporni u optužnici”, kazao je advokat optuženih.

Ulama i Mijović izjasnili su se da ostaju pri izlaganju svoje odbrane i da nemaju ništa da dodaju.

Prva optužnica podignuta je u februaru, a druga u julu ove godine.

Ulama i Mijović su, prema navodima Tužilaštva, na podmukao način i s umišljajem ubili Nemanju Medina. Okrivljeni Milić je pružao pomoć u sakrivanju Ulame. Kako se navodi, oni su pozvali Medina da se sastanu u Virpazar zbog kupo-prodaje oružja, gdje su ga kako se sumnja i ubili.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.