Nevrijeme u Poljskoj odnijelo jedan život, četvoro povrijeđenih
Foto:Epa

Nevrijeme u Poljskoj odnijelo jedan život, četvoro povrijeđenih

U olujnom nevremenu koje ne prestaje od srijede da divlja nad Poljskom a prelazi i preko Češke, poginuo je u poslednja 24 časa jedan Poljak, četvoro je povrijeđeno, a orkanski vjetar odnio je ili oštetio krovove 500 kuća i zgrada, saopštila je poljska Državna vatrogasna straža.

"U nevremenu je poginula jedna osoba a četiri su povrijeđene. U cijeloj zemlji vjetar je odnio ili oštetio krovove 500 zgrada, od toga 289 stambenih. U četvrtak i petak ujutru su vatrogasci izlazili na teren 5.000 puta", kazao je poljskoj televiziji Polsat portparol Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Najviše posla poljski vatrogasci su imali da uklone oboreno drveće i grane.

Prema saopštenju Centra za bezbjednosti pri poljskoj vladi, zbog nevremena je trenutno oko 26.000 poljskih domaćinstava bez struje.

Pune ruke posla imali su i spasioci i vatrogasci u susjednoj Češkoj, prije svega u istočnim djelovima zemlje, gdje je nevrijeme zaustavilo saobraćaj na koridoru koji povezuje Prag sa Moravskom i istočnim djelovima zemlje.

Češki vatrogasci izlazili su na teren od sinoć 700 puta da uklone štete koje je nanijelo olujno nevrijeme.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.