Demokrate podnose još jednu krivičnu prijavu zbog poziva na linč

Demokrate podnose još jednu krivičnu prijavu zbog poziva na linč

Svaki pojedinac ima slobodu misli i govora, garantovanu Ustavom Crne Gore. Međutim, ta njegova sloboda je ograničena pravima i slobodama drugih ljudi. I ovog puta je ta granica dobrano pređena. Nakon poziva na linč Vladimira Jokića od strane Savjeta mladih DPS Kotor, i ovoga puta su aktivisti DPS-a prešli svaku mjeru. I to onu opasnu, saopštile su Demokrate.

Naime, nakon što je Portal" analitika na svojoj zvaničnoj FB stranici prenio FB status generalnog sekretara, pod naslovom „Bogdanović: Da DF ima poluge vlasti, završili bismo u kreču kao Stambolić“, lice po imenu Rako Rajković postavlja sljedeći komentar: „I treba tako da završite..“. Nezvanično saznajemo da je Rajković aktivista Demokratske partije socijaliste Crne Gore, što on ne krije ni na pomenutoj društvenoj mreži.

20750569102147083154005151118561329n

Zbog ovog gnusnog i neprihvatljivog komentara, koji predstavlja svojevrstan poziv na linč funkcionera Demokrata, Demokratska Crna Gora će još danas podnijeti krivičnu prijavu protiv njegovog autora", saopšteno je iz ove partije.

Ipak, kako kažu Demokrate ovaj komentar ima mnogo dublje značenje: "poziv kotorskog DPS-a na linč predsjednika Opštine Kotor urodio je plodom u smislu da je takav govor sada postao odomaćen među njihovih aktivistima i istomišljenicima i, čini im se, potpuno prihvatljiv i nekažnjiv".

"Mi pozivamo nadležne da što prije procesuiraju ovakve slučajeve i preduprijede širenje mržnje, netrpeljivosti i poziva na fizički obračun ili, čak, linč. Drugačije mišljenje se može iznijeti na prilično oštar i jasan, ali argumentovan način, što nije rijetkost u praksi Demokrata, ali to nikako ne podrazumijeva ovakve svirepe prijetnje.

Šefu nad šefovima organizovanih kriminalnih grupa je došao kraj i nema tog komentara, pa bili čak i ovakvi protiv čijih autora ćemo svaki put podnijeti krivičnu prijavu, koji ga mogu spasiti", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.