Savez za pomirenje: Poboljšati putnu infrastrukturu i drumski saobraćaj u BP
Rasim Martinović

Pokrenuće mnoge aktivnosti od značaja za građane

Savez za pomirenje: Poboljšati putnu infrastrukturu i drumski saobraćaj u BP

Savez za pomirenje kao politička opcija koja će na narednim lokalnim izborima po prvi put sa svojim programom izaći pred građane Bijelog Polja, pokrenuće mnoge aktivnosti vezane za funkcionisanje drumskog saobraćaja i poboljšanje putne infrastrukture, navodi ispred te koalicije, Rasim Martinović.

"Kao najstariji autoprevoznik u gradu smatram da mnoge stvari u toj oblasti ne funkcionišu, što je jasan signal da se mora krenuti u realizaciju mnogih projekata. Prvo što će naša koalicija uraditi ako bude dio vlasti jeste izgradnja Autobuske stanice u Bijelom Polju. To je objekat na koji se godinama čeka i smatram da svi zajedno treba da doprinesemo toj izgradnji bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripadamo. Taj projekat bi po našem mišljenju bio pun pogodak, isto kao projekat Gradske garaže sa kojim se svi ponosimo", kazao je Martinović.

Dodaje da će se zalagati i za otvaranje Gradskog saobraćajnog preduzeća po modelu privatno javnog partnerstva, "gdje bi omogućuli prije svega da dosadašnji prevoznici koji su obavljali linijski prevoz u prigradskom saobraćaju učestvuju u njegovom osnivanju, u okviru njega rade posao koji su dosada radili u svojim privrednim društvima, ali da ovoga puta budu još više zaštićeni od Opštine Bijelo Polje koja će im biti poslodavac".

"Takođe, tražićemo da se i oblast taksi prevoza podigne na mnogo veći nivo od dosadašnjeg, prije svega da se stane na kraj nelojalnoj konkurenciji.
Koalicija "Savez za pomirenje" će predložiti mnoge olakšice za one koji na legalan način vrše javni prevoz putnika, kako bi se na taj način natjerali i nelegalni prevoznici, kojih ima svuda u svijetu pa i u Bijelom Polju, da uđu u regularne tokove, što bi im bilo daleko isplativije nego da svakodnevno budu na meti inspekcijskih službi", navodi Martinović.

Kaže da će Savez za pomirenje kao dio lokalne vlasti insistirati da se poboljša putna infrastruktura na teritoriji Opštine, odnosno da se tokom njihovog četvorogodišnjeg mandata prije svega zamijeni asfaltni zastor na značajnom dijelu putnih pravaca.

"Prioritet će nam biti i izgradnja novih saobraćajnih objekata i svega onoga što će doprinijeti što boljem odvijanju saobraćaja u Bijelom Polju", zaključuje se u saopštenju Martinovića.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.